Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård

Alla inlägg under mars 2010

Av katsura - 15 mars 2010 18:09

Det har varit bråda dagar den sista tiden. Det har varit många inbokade aktiviteter, jobbet (!), vardagshemmasysslor med mera. Jag har varken haft tid för kameran eller bloggen, men snart blir det nog ändring på det! Här kommer iallafall lite vissna tulpaner igen. Favorit i repris...

      

ANNONS
Av katsura - 12 mars 2010 22:37

Solen tittade fram sent i eftermiddag efter att ha gömt sig bakom tjocka, grå moln hela dagen. Den bjöd på ett sprakande färgskådespel över Skälderviken.

  

Hav
ANNONS
Av katsura - 12 mars 2010 19:50

  

Av katsura - 12 mars 2010 19:47

  

Här står pinnarna och väntar på sol och värme. Botan visade sig inte från sin bästa sida denna disiga och kalla marsdag.

Av katsura - 12 mars 2010 19:31

  

Idag åkte vi till Lund med eleverna, som själva hade planerat och förberett utflykten. De bestämde museum, kollade öppettider och bokade guide, fixade mat och packade. Personalen fungerade enbart som chaufförer.    

Det här är en uroxe, som levde utanför Ystad för 10 000 år sedan. Man hittade skelettet i en mosse 1840. Vilka tidsperspektiv det handlar om!  Uroxen är förövrigt förfader till våra tamkor idag.


  

Zoologiska muséet hade även en mängd uppstoppade djur från när och fjärran. Visste ni att ett vildsvin kan bli lika stor som en mindre ponny???


    

Muséet bjöd även på fjärilar, fåglar, fiskar, insekter, kalvar med två huvuden, får med åtta ben, foster, näbbdjur, ankor med fyra ben och springmask med mera!

Det fantastiska är att det bara kostar 10:-/vuxen och 5:-/barn. Men det häftigaste av allt var att eleverna upptäckte att man inte behöver en X-box för att uppleva spänning!   

Av katsura - 11 mars 2010 21:03

 

Blå vårhimmel och bladlösa grenar. Om två månader kommer det att se helt annorlunda ut... 

Av katsura - 10 mars 2010 21:50

...för alla kommentarer kring min nya look, min vårfräscha blogg och mina nya gardiner. Förändringens vindar blåser och det är extra kul när det kommenteras! Tack alla bloggarvänner!  

Av katsura - 9 mars 2010 21:00

Vår och tulpaner hör verkligen ihop! Enkla, rosa tulpaner fick jag igår. Underbart!

  

Välkommen till katsura

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Blogkeen
Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se