Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård

Alla inlägg under maj 2010

Av katsura - 18 maj 2010 10:11

  

Mandeltörel blev jag förtjust i för några år sedan när jag såg den i en trädgård på trädgårdsrundan. Tyvärr har den aldrig blivit lika frodig hos mig... Det kan ju bero på att den ska vintertäckas och det glömmer jag alltid. Numera kommer den upp på två olika platser, men inte där den sattes från början! Det är alltid lika spännande med trädgårdsarbete.   

ANNONS
Av katsura - 17 maj 2010 11:04

Tänk så mycket känslor som väcks när man börjar prata språk. Jag är fullt medveten om att många människor har svårt med språket, av olika anledningar, och det är inte dem jag menar. Jag tycker det är UNDERBART att många har ett intresse för skrivande, även om man tycker att det är svårt, men...


Exempel: Ja, baaaa mena HA HA HA :X dom som skriver... palla orka hela meningen :P

ida slööött....inge jobb hi hi. bara soffan istf ... näe nu orkar jag inte mer. Pöss alla <3 <3 <3


Det är text, som ovanstående  exempel, jag inte orkar med att läsa. Den typen av texter blir också vanligare och vanligare och de tyder varken  på svårigheter eller personlig stil.


Jag undrar dessutom om ungdomarna själva orkar läsa "texten"???   

ANNONS
Av katsura - 16 maj 2010 22:34

  

Tomater, helt enkelt! 

Av katsura - 16 maj 2010 12:53

Jag har surfat runt på en hel del bloggar under helgen, varav många verkligen är läsvärda, intressanta och roliga. Många illustrerar sina inlägg med fina foton och andra bilder och det är ett roligt tidsfördriv att ta del av härliga tankar, åsikter och synpunkter.


MEN de allra flesta bloggarna är ju skrivna på ett nästintill obegripligt språk   ! Är det en bloggjargong att skriva så eller beror det på okunnighet? Kan inte dagens skribenter uttrycka sig utan diverse tecken och onomatopoetiska ord? Dessutom används inte ens de vanligaste, mest grundläggande skrivreglerna, men punkt, stor bokstav osv. Jag tycker det är lite beklämmande och framför allt är det så trist att läsa sådan text.


Jag vet att ett språk utvecklas, men det ska väl inte utarmas helt?


Många tycker kanske att jag agerar "språkpolis", vilket ofta är negativt laddat, men varför är det sämre att veta vilka regler som gäller i ett språk än att kunna vilka regler som gäller i fotboll och andra sporter?


Det enda positiva med dåligt skrivna bloggar är att jag direkt vet vilka jag inte ska ägna en sekund. Det dunkelt skrivna är ofta det dunkelt tänkta...

Av katsura - 16 maj 2010 10:27

  

Körsbärsblom... undrar om det blir några bär i år. Det är ju inte så många bin, som jobbar i den här kylan...

Av katsura - 15 maj 2010 17:45

  

För tre år sedan köpte jag rosa bellisar till en kruka och varje år tittar de fram i "gräsmattan". Hellre tusensönor än maskrosor   .

Av katsura - 15 maj 2010 17:34

På Vinkelvägen i byn bor ett äldre par som alltid jobbar i sin trädgård och dessutom är de med i trädgårdsrundan varje år.


Trädgårdsrundan är ett trevligt arrangemang, en helg i början av sommaren,  då många öppna sina trädgårdar för allmänheten. Då får man möjlighet till äkta inspiration, växtprat, gödslingsprat och hos vissa kan man dessutom köpa billiga plantor.


Nu har ju jag turen att bo nära Vinkelvägen så jag gluttar över staketet nästan dagligen och igår tappade jag nästan andan när jag såg deras hav av tulpaner!!!


  

Här är ett litet smakprov på några riktigt vackra! 

Av katsura - 14 maj 2010 21:43

Valkarna i händerna är på plats så idag följde jag med maken på kvällspromenad med lilla Chili. Jag kände mig ganska säker på att jag skulle orka hela rundan, som normalt är ca 2200 steg lång. Det blev ett rejält styrkepass för biceps och magmuskler. Pumpen fick jobba en del och jag stupade i soffan när vi kom hem...   

Doften av salt från havet, havsbrisen, sjöfåglarnas läten, ja allt var helt underbart! Omvärlden har ju varit ganska begränsad sedan den 27 april, men nu blir jag bara starkare och starkare!

  

Välkommen till katsura

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Blogkeen
Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se