Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård

Alla inlägg under maj 2010

Av katsura - 10 maj 2010 21:08

Vid lunchtid idag gick det faktiskt att sitta ute i solen. Chili lufsade runt sitt revir och plötsligt blev hon livrädd för något i buskarna nära staketet (jag har ju berättat förut att hon är en tvättäkta fegis). Jag fiskade upp kryckorna och hoppade dit och till min förvåning låg det  en orange katt under busken, helt blickstilla trots att Chili var skogstokig.


Jag lockade på den, men den lystrade inte och tittade inte ens på mig, men jag såg att den andades. Då blev jag rädd att den var påkörd och  hade kravlat sig in till oss och lagt sig under busken för att dö.


Jag hoppade över till ett par grannar, som själva har katt och bad om hjälp. Både man och hustru följde med... och katten låg kvar under busken när vi kom tillbaka. De höll med om att den betedde sig konstigt. Helt plötsligt kastade sig katten iväg och Chili efter (hon hade suttit så lugn bredvid mig, men när det blev action kunde hon inte hålla sig...).


Jag blev livrädd när katten tvärstannade och vände sig mot Chili. Hunden hade nämligen inte haft en chans mot katten om det hade blivit slagsmål. Inget hände, mer än att katten placerade sig under en ny buske... Grannen petade lite nätt på den med en räfsa, för vi hade inte hunnit se om den var skadad i bakpartiet när allt hände så snabbt, och då sprang den iväg... tack och lov! Den uppförde sig så obehagligt och jag var rädd att få en döende katt på halsen.


Givetvis har jag funderat på den hela dagen. Kan katter bli märkliga när de löper, kan den ha varit förgiftad (ögonen såg ju konstiga ut), kan den ha varit påkörd, trots att den inte hade några yttre skador???


De flesta katterna i området känner jag igen, speciellt de som har vår trädgård som revir, men den här kände jag inte igen. Inte grannarna heller...


Var det kanske någon som besökte mig i en katts skepnad? Woahahahahaaaa!

ANNONS
Av katsura - 10 maj 2010 10:26

Solen skiner från en nästan klarblå himmel. Luften är fortfarande kall, men det är huvudsaken att   tittar fram! Jag har faktiskt hoppat runt huset med kameran runt halsen för att se vad som har hänt i rabatterna. Till min stora glädje har kungsängsliljan tittat fram i år igen. Det är en av mina klara favoriter och till hösten skall jag inhandla fler lökar. Kaninerna verkar inte hitta dem...


  

Vilken fullbordad skapelse!

ANNONS
Av katsura - 9 maj 2010 20:26

Tack alla bloggarvänner som tittar in och lämnar små avtryck. Jag blir så glad åt alla uppiggande kommentarer om min fot (det hjälper) och alla komplimanger kring mina foton. Nu väntar jag på att färgerna ska komma tillbaka i naturen på allvar, som Micke skrev, så att jag kan ta ännu fler och ännu bättre bilder!   Vi ses nästa vecka!

Av katsura - 9 maj 2010 11:55

...komma till vitsipporna får vitsipporna komma till mig!   Maken tog långrundan med Chili i morse och hem kom han med en liten "bukett" vitsippor. Eller bukett är väl lite överdrivet ... han hade lite vitsippor i fickan!    


  

Jag lyckades få ihop dem till en liten bukett iallafall och nu kan jag njuta av dem hela dagen. 

Av katsura - 8 maj 2010 16:11

Vaknade till regnsmatter på rutan i morse och det var väntat, eftersom vi såg SMHI:s prognos igår kväll. De kalla vindarna är inte heller någon överraskning... och inte heller temperaturen, som bara har orkat upp till fem ynka plusgrader! Är det verkligen maj eller har jag bläddrat fram för snabbt i almanackan?


Nu vill jag ha sol och värme, så att jag kan njuta mina latemansdagar i solstolen!


  


Bräken, från Tunaberg i Södermanland.

Av katsura - 7 maj 2010 15:08

  

Världens sötaste och fegaste vakthund chillar i gårdagens sol. Undrar egentligen vem hon tror att hon skrämmer... Idag, när mina elever kom på besök, darrade hon som ett asplöv - men morra kan hon!   

Av katsura - 7 maj 2010 08:54

  


  

Det gör ont när knoppar brister...men åh, så glad jag är att min skatt överlevde den bistra vintern!

Dessutom känns allt bättre idag. Tack Ingegerd och Inger för uppiggande kommentarer!   

Av katsura - 6 maj 2010 12:04

Idag känns det inte roligt.

Trist, trist, trist!

Tänk om jag tillhör de 10%-en som inte blir bra efter operationen?

Trist, trist, trist!

Jag känner mig inte alls glad.

Trist, trist, trist!

Telefonen är tyst...

Trist, trist, trist!

Dagen känns lång... för lång!

Trist, trist, trist!

Är sugen på godis... men har inget hemma (tack och lov).

Trist, trist, trist!

Har redan läst tidningen.

Har redan läst boken av Gavalda.

Har redan farmat färdigt på Farmville.

Har redan kollat alla inlägg på Facebook.

Trist, trist, trist!

Dessutom sitter jag obekvämt.

Fy, vad trist!

  

Välkommen till katsura

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Blogkeen
Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se