Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård

Alla inlägg under januari 2012

Av katsura - 16 januari 2012 21:18

Jag tycker synd om alla dem som inte har fått uppleva, eller dem som inte har velat uppleva, den glädje som finns på ett jympagolv. Härlig musik, inspirerande ledare och svettiga och flåsande medmotionärer... Det är livet!
Här jympar jag med massor av härliga funkisar på Batterifabriken i Ängelholm när vi hade kick-off inför den nya terminen. Det ör jag som har vita revärer på byxorna och ett rött svettband runt huvudet  .


Idag var jag på ett IW puls intervall. Känslan när man inte orkar ett dugg mer är så himla skön (kanske inte precis den sekunden, men straxt efter om jag ska vara ärlig). Passet var  fullt, liksom alla andra pass denna måndagskväll! Så mycket  positiv energi samlat på ett ställe - det är helt underbart!


  

ANNONS
Av katsura - 15 januari 2012 21:08

Ledigheten känns långt borta. Vardagen rullar på igen med jobb, matlagning, hundpromenader och träning.


I höstas skaffade jag mig en pulsklocka och i och med den får jag en träningsdagbok på Movescount.com. Idag konstaterade maken och jag att vi har promenerat 7 mil de senaste trettio dagarna, och då har vi  inte med alla kortpromenader i statistiken (bara de över 5 km). Det känns helt OK! Jag tyckte för någon vecka sedan att mina senaste walkingskor har blivit väldigt slitna, och det är ju inte så konstigt...


Igår städades julen ut och allt åkte upp på vinden igen. Vilken lättnad! Och så rymligt vårt lilla hus känns igen! Det enda jag saknar är adventsstakarna. Bristen på snö gör attt det är så mörkt och alla de extra smålamporna lyser upp så mysigt. Med detta menar jag INTE att jag saknar snön!!! 


Dottern har varit lite förkyld i helgen, med feber igår.   Just nu hostar hon lite ihåligt... Hosta vill jag inte ha!!! De två senaste omgångarna jag hade hosta (2004 och 2008) resulterade det i lunginflammation. I don't like!!!


Jag önskar alla en skön vecka och hoppas att jag hinner uppdatera lite oftare hädanefter!     

ANNONS
Av katsura - 8 januari 2012 20:13

Julledighetens sista dag har jag tillbringat på Batterifabriken. Årets kick-off började med ett kul medeljympapass med Johan Thor från Jönköpingsföreningen. Infodelen behandlade vår värdegrund, "dopingprojekt" och filmvisning. Dagen avslutades med en föreläsning av Johanna och Mia, om ätstörningar av olika slag. 


Nu laddar vi alltså för ett  nytt bra och kul Friskis och Svettis-år!


Det är samtidigt dags att ladda för en ny termin! I morgon drar vi igång! Jag önskar alla en bra vecka  !


   


Av katsura - 8 januari 2012 11:00

Det blev en jättetrevlig kväll i Malmö. Gustaf Adolfs torg var så vackert med julbelysningar i träden. Det var fullt av folk ute och vi fick relativt god mat på Casa Mia och en fantastisk morotskaka på Wayne´s Coffee. Malmö är inte så tokigt trots allt...

Av katsura - 7 januari 2012 14:31

Den energigivande solen var verkligen här på blixtvisit igår. Nu är det bara mörkt och regnigt igen...


Om ett par timmar ska vi till Malmö, för dottern ska på bio med storasystrarna. Jag är inte sugen på att köra iväg 10 mil tur och retur för att slå ihjäl några timmar i Malmö, men har man lovat så har man... (Det är bara det att när vi lovade skulle det vara i Lund under helt andra förutsättningar...).
Malmö har aldrig varit en plats jag längtat till, och att åka dit bara för att gå på bio tycker jag känns helt onödigt! 
 

Av katsura - 6 januari 2012 21:28

Trettondagen 2012 erbjöd strålande vinterväder, så vi fick med hela familjen på en tvåtimmarspromenad! Vi gick längs ån till Hembygdsparken och tillbaka. En härligt, frisk runda!


     
Vattenståndet är fortfarande ovanligt högt i både ån och i viken. Nu är det skönt att inte bo helt strandnära...
Vi reflekterade lite över gårdagens kalas och konstaterade att det blev en väldigt lyckad dag! C tyckte inte det var så farligt att fylla år när allt kom omkring!    

Av katsura - 5 januari 2012 11:10Grattis C på födelsedagen!       


Väl förberedda med god framförhållning (som vanligt) känner vi oss ganska redo för anstormningen. Just nu går vi runt och myser, lyssnar på Earth, Wind and Fire och känner oss nostalgiska. 

Av katsura - 4 januari 2012 19:06

Idag har jag hållit igång konstant sedan jag gick upp. Handlat, städat och bakat(!!!). I morgon är det den dag min man han våndats inför i ungefär ett halvår. Han fyller 50 år... 


Det är i och för sig ingenting unikt; många har gjort det före honom, men man kan ju inte förneka att det är en av livets milstolpar. Vi har reflekterat mycket kring tiden... och dagarna som går. Livet går ju så fort!


Ångest och åldersnoja är två ord, som tydligt beskriver hur det har varit en tid hos oss. Ska man fira eller inte? Ska man ha en artikel på familjesidan eller inte? Ska man ha brakfest eller liten uppvaktning? Resultatet blev: ingen artikel i tidningen, ingen brakfest men en liten uppvaktning  med familjen och hans närmaste släktingar (mina släktingar bor ju 50 mil bort så de får fira honom till sommaren när vi är i stugan).


Trots att vi inte blir så många är det ändå mycket att förbereda och jag har som sagt gjort mig till och bakat tårtor. Det är ju inte min favoritsysselsättning eftersom det oftast blir fel, men dagen till ära så bakade jag t o m två. De är dock bara halvfärdiga ännu, så jag vågar inte ropa hej! Men håll med om att det ser rätt OK ut hittills!


 


I morgon är alltså en annan dag! Det kommer att  bli en bra dag! 


PS Om ni undrar över maten så har vi catering (man vill ju hinna njuta av högtidsdagen  


 

Välkommen till katsura

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Blogkeen
Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se