Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård

Alla inlägg under maj 2012

ANNONS
Av katsura - 15 maj 2012 21:19
Ett glas (eller flera) för våren!

ANNONS
Av katsura - 13 maj 2012 19:19

Sofiero Classic börjar bli en tradition i familjen. Bilarna, som ställs ut är jag måttligt intresserad av, men Sofiero är alltid lika vackert. I år fick Chili följa med för att få lite social träning.Ravinen ner mot Öresund är underbart trolsk och rhododendron  och azaleor blommar i alla dess färger.Vädret var faktiskt vackert och solen sken. Sådan kontrast mot gårdagen...


Ha en skön vecka!          

Av katsura - 12 maj 2012 18:03

...är väl inte det man förväntar sig en helg i maj! Regnet var välkommet, för det har dämpat allergin och nu är nog det värsta över för i år, men stormbyarna hade vi kunnat vara utan!


 


Jag gjorde ett tappert försök att trotsa vädergudarna på förmiddagen, men kapitulerade och började med tvätten istället... Gräsmattan hade dock blivit fin om den hade friserats en smula, men det blir kanske gynnsammare väder i morgon?


Naturen har bokstavligen exploderat i grönska den senaste veckan och nu är det bara SÅ vackert! Jag njuter verkligen av att ha den allra bästa årstiden framför mig, och jag njuter av ljuset!


Det har varit en hektisk vecka och det är skönt med lite helgledigt. Veckan har, liksom alla andra veckor, präglats av med- och motgångar. Upp och ner, som en berg-och dalbana... Det mest positiva var ett negativt resultat från Unilab i Helsingborg!  


   

Av katsura - 7 maj 2012 21:05

Efter ett härligt träningspass har jag tyvärr blivit tung i andningen och det "trycker" i luftrören, trots att jag var preparerad med både Clarityn och Bricanyl. Anledningen är väl att vi fick en riktigt hög dos pollen till, när vi besökte Eskilstuna i helgen. Våren låg ungefär en vecka efter - TACK TACK!


Snabbvisiten i Eskilstuna var iallafall lyckad. Pappa firades rejält på sin 85 års dag och det blev en lyckad fest. Vi hann också med att äta söndagsbrunch hos mamma och U i deras nya lägenhet (som de haft i ett år, men vi har ju inte varit i Eskilstuna sedan dess...).


Efter brunchen körde U min käre make till stationen för han skulle på kurs till Stockholm  och dottern, jag och Chili körde ner till Skåne. Tänk vad E4:an har förbättrats sedan jag flyttade ner 1989. Nu kör jag Eskilstuna-Ängelholm på 5 timmar, inklusive kort kisspaus.


Nu känns det att det blev mycket körning, sena kvällar och ingen vila. Kudden väntar... ZZZZzzzzzZZZZzzz ...god natt!

Av katsura - 1 maj 2012 20:48

Varför ska pollenhelvetet förstöra de första fina dagarna varenda vår?


Man längtar och längtar efter det vackra vädret och när det väl kommer är man totaldäckad! Den som inbillar sig att det handlar om lite snuva, vet inte vad det handlar om. Pollenallergi påverkar hela systemet... Ögon, näsa, hals, andning, feberkänningar, darrningar, och framförallt humöret är inte vad det borde vara. "The bottom is nådd"  ... och jag är den som kommer lindrigast undan i min familj...


STACKARS STACKARS oss och alla allegiker "out there"!

Välkommen till katsura

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Besöksstatistik

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Blogkeen
Följ Katsura och kantarell - en bildblogg om natur, djur och trädgård med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se